מסלולי הליכה הליכה

נחל השופט ומעיין אמי 

מסלול מעגלי ליד חניון חרובים

 בוויז: חניה נחל השופט – חניון חרובים

עין אמי, המכונה גם עין חשרת, הוא מעיין קטן ומקסים אשר מימיו נובעים ממערכת ניקבות חצובות בסלע. המעיין נמצא סמוך למושבה יוקנעם וממש ממולו – נחל השופט. מי המעיין נובעים ממספר ניקבות חצובות, קטנות וגדולות. הארוכה מבין הניקבות חצובה לאורך 27 מטר ונובעת לתוך בריכה ריבועית. הסלע שמעל לנביעה נחצב כמו קשת.

שימו לב - מסלול ההליכה שהיה מונגש עם גשר עץ מהמעיין עד לחניה נפגע בחורפים האחרונים וכרגע אינו מונגש למעבר כסא גלגלים. 


חוות עמק השלום – עמותת לטם

מתקני חקלאות עתיקה (מותאם לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים)

 בוויז: חניה נחל השופט – חניון חרובים. מחניון חרובים פונים שמאלה עם השילוט לעמק השלום. בכיכר יש לפנות ימינה ולהמשיך ישר עם השילוט "עמק השלום".

על סיפורה המיחד של חוות עמק השלום תוכלו לקרוא כאן.

בעמק השלום התגוררו מאז 1960 גרמנים מכת "אוהבי ישראל" ומאוחר יותר הצטרף אליהם חוקר תנ"ך אוסטרי. אחרי שרכשו את חלקת האדמה, שתלו, זרעו ונטעו. הם הציבו במקום שלט גדול שבו נכתב "הכניסה מותרת", והזמינו מטיילים ביערות מנשה להיכנס לשבת, לאכול ולקטוף פירות. 

לעת זקנה תרמו את המקום למועצה האזורית מגידו וציוו את המקום לפעילות אשר תתרום לעם ישראל ולנזקקים ותשמור על הצביון האקולוגי של המקום.

בשנת 2000 נפטרו שני תושביה האחרונים של החווה. את השטח קיבלה עמותת "לטם", המסייעת לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים לצאת לטבע. המועצה האזורית מגידו מפעילה יחד עם עמותת לטם את החווה על פי הערכים של מקימיה.


נחל גחר 

פארק מנשה, קק"ל

בוייז: נחל גחר עליון

נחל גחר זורם לאחר הגשמים ולאורכו מגוון רחב של מסלולי הליכה ומסלולי אופניים. אל חלקו העליון ניתן להגיע מכביש 6953. מסלול ההליכה מסומן בסימון שבילים כחול. המסלול קווי, אך ניתן לעבור לצד השני של הנחל ולחזור באותה הדרך למסלול מעגלי. 

לבאים מכביש 66 יש לפנות לכביש 6953 ולאחר נסיעה של 3.5 ק"מ יש לפנות ימינה אל דרך העפר בסימון שבילים כחול. לבאים מכביש 672 יש לפנות לכביש 6953 ולאחר נסיעה של 3.3 ק"מ יש לפנות שמאלה אל דרך העפר. 


מאגר גלעד וגבעת הרקפות

סמוך לקיבוץ גלעד

 בוייז: חניון אשחר או חניון אורן זמיר

מאגר גלעד נמצא במרחק נסיעה של מספר דקות מגבעת הרקפות והוא אחד ממאגרי המים החשובים באזור. המאגר מתמלא לאחר הגשמים ומסביב לו מסלול הליכה קצר וקל שיקח אתכם לטיול בין הפריחה הצבעונית והגבעות הירוקות.


עין מחוללים ונחל שלף

סמוך לקיבוץ רמות מנשה

 בוויז: אל תחילת המסלול על כביש 672 | אל סיום המסלול בעין מחוללים מדרום לקיבוץ רמות מנשה

נחל שלף הוא נחל קצר ברמות מנשה, לאורכו נובעים שלושה מעיינות קטנים: עין שלף, עין דמומית ועין מחוללים. המעיינות שופעים לכול אורך השנה. המסלול בנחל שלף המסומן כחול עובר לצד נחל שלף. אפשר לטייל בנחל שלף בהליכה רגלית או ברכב שטח. גדות נחל שלף סבוכות עם צמחייה עשירה וצפופה של צמחי נחלים ומים מתוקים, והמעבר בתוך הנחל עצמו לרוב לא אפשרי. אולם לאורך המסלול קיימות אפשרויות גיחה וגישה אל מי הנחל והמעיינות. 


מסלולי אופניים אופניים

הסינגל הכחול והסינגל הצהוב

בין קיבוץ עין השופט לקיבוץ הזורע 

 בוויז: חניה נחל השופט – חניון חרובים לטבעת הצהובה | תיכון אזורי מגידו לטבעת הכחולה

שביל האופניים עין השופט-הזורע מאפשר רכיבה של 30-13 ק"מ בנוף הייחודי של המרחב הביוספרי רמת מנשה שבתחומי המועצה האזורית מגידו. הוא כולל כ-30 ק"מ של סינגלים, ומוביל את הרוכב לפינות חמד שעד כה נחבאו בעומק היער: תצפיות נוף, מנהרות בחורש הסבוך, שולחנות אבן של קק"ל ועוד. תנאי השטח, הטופוגרפיה ותוואי המסלול מאפשרים רכיבה במשך כל ימות השנה: היער מספק מחסה וצל במשך ימי הקיץ, וסוג הקרקע מאפשר רכיבה גם בימי גשם.
המסלול כולל שתי "טבעות" שבהן אפשר לרכוב בנפרד או יחד. לפירוט המסלולים ועדכון על שינויי זמני של התוואי באתר קק"ל לחצו כאן